Мрежа

Световен шампион по шах и депутат от руския парламент е в кома

Лекарите се борят за живота на гросмайстора Анатолий Карпов

0 1 071

Легендата в света на шахмата Анатолий Карпов е приет по спешност в болницата в кома. По информацията към момента той има черепно-мозъчна травма и фрактура на крака, които вероятно са от падане.
Той е приет в реанимация в московска болница, като се знае, че състоянието му е изключително тежко.
Появиха се слухове, че 71-годишният депутат от Единна Русия и световноизвестен шахматист е бил нападната и пребит на улицата и то в близост до руския парламент.
Това твърдение бе опровергано от дъщеря му София, както и от Руската федерация по шахмат. Те обявиха слуха за фалшива новина.
Автомобил на бърза помощ е откарал Карпов от улица в близост до Държавната дума, като той е бил в безсъзнание, когато медиците се отзовали.
Негов приятел и бизнесмен Андрей Ковальов също заяви, че слуховете, че бил пиян не отговарят на истината. Той предположи, че е възможно да е станал жертва на престъпник-маниак, а дори намекна за възможност за поръчково нападение.
Карпов е 12-ти световен шампион по шахмат от 1975-та до 1985-та, както и на ФИДЕ от 1993-та до 1999-та и остава записан със златни букви завинаги в световната шахматна история.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 56 − 47 =