Мрежа

Свети Влас вече с по-голямо и модерно училище

0 1 713

Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира разширението на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

ОУ „Св.св.. Кирил и Методий“ в Свети Влас е готово да посрещне децата в първия учебен ден с нова визия и удобства. В това се убеди кметът на Община Несебър Николай Димитров след като инспектира намясто завършилото разширение на учебното заведение. До увеличаване на съществуващата образователна инфраструктура се стигна заради продължаващото разрастване на града.

Строителството започна в средата на март и приключи в определените срокове до началото на новата учебна година. Училището се сдоби с надстройка, която се явява нов етаж към съществуващ сектор от сградата. Проектирана е за начален етап на обучение и е функционално отделена от помещенията на по-големите ученици.

Класните стаи в новата надстройка са две, за по 26 -28 ученици в паралелка. Учебните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани според съвременните изисквания и наредбите, като до тях е осигурен и достъп за хора с различни увреждания. Настилката в новите класни стаи е съобразена с последните тенденции при оборудване на обучителни помещения за деца. Тя е от PVC материал с антибактериални и противохлъзгащи свойства. Училището има видеонаблюдение, което включва и новата надстройка.

С разширяване на съществуващата база на училището, се постига възможност за увеличаване на паралелките и пълен обхват на децата в начален курс на обучение.

В строителните планове на общината за текущата година се предвижда продължаване на изграждането на новия спортен комплекс с футболно игрище в Свети Влас. Проектът за нова детска градина в кв. „Русалка“ е в процес на одобряване и издаване на строително разрешение.

Приоритет в социалната политика на Община Несебър са децата и тяхното обучение възпитание и развитие. Ежегодно се отделят значителни средства за обновяване, поддържане и разширение на съществуващата на територията на общината учебна база. Използваните ресурси са както от общинския бюджет, така и от привлечени по национални и европейски програми средства.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 73 − = 65