Мрежа

Страшно бедствие застигна Армани

Наложило се е да се евакуира в малките часове на нощта

0 1 392

Страшно бедствие застигна дизайнера Джорджо Армани.

Той е сред десетките, които са били принудени да напуснат вилите си, разположени на курортния остров Пантелерия, близо до Сицилия, при това в малките часове на нощта.

Причината за това са разразилите се два горски пожара, отбелязва пресата на Ботуша. Огнеборците почти са напът да се справят с бедствието. На снимката, която бе разпространена в пресата, пламъците изглеждат така, сякаш всеки момент ще погълнат вилата на Армани.

От пресслужбата обаче уточняват, че огънят не е успял да нахлуе в имота му. Моделиерът и неговите гости са се евакуирали на корабче в пристанището.

Ръководителят на службата за гражданска защита Салваторе Кочинта изрази съмнения, че двата пожара са били предизвикани от палеж.
В помощ на наземните екипи от огнеборци са се включили и самолети на „Canada Air“. Властите отбелязват, че за щастие огнената стихия не е унищожила сгради.

Кметът на острова Винченцо Кампо отбелязва пред АНСА, че в труднодостъпните терени огнената стихия е била погасена от летателните апарати. Освен това вятърът, който е разпространявал огнената стихия, вече е утихнал.

Припомняме, че остров Пантелерия се намира между Сицилия и Тунис и е популярен с морските курорти. Именно те, както и множеството археологически обекти и природни забележителности са го превърнали в една от най-желаните туристически дестинации.
Източник: dir.bg.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 6 =