Мрежа

Ще отиде ли Румен Радев на погребението на Елизабет Втора?

За момента не е обявена официално причината за това решение

0 215

Мнозина се запитаха дали българският държавен глава Румен Радев ще отиде на погребението на кралица Елизабет Втора, което бе насрочено за понеделник – 19 септември.

Оказва се, че президентът може и да не уважи погребението на кралицата. Това стана ясно от седмичния брифинг на Министерството на външните работи. Страната ни все още не е решила кой ще е българският представител на церемонията, стана ясно от думите на зам.-министъра на външните работи Костадин Коджабашев.

Очаква се на погребението на нейно Величество да присъстват повече от 50 държавни глави. Сред тях ще е и американският президент Джо Байдън, заедно със съпругата му Джил Байдън. Американският държавен глава вече е потвърдил участието си.

По всяка вероятност българската делегация за погребението на Елизабет Втора няма да бъде ръководена и от външния министър Николай Милков. Причината за това е, че по същото време той ще е в Ню Йорк за общото събрание на ООН, тъй като президентът Румен Радев отказва да ходи на сесията за втора поредна година.

Неофициалното оправдание за отсъствието на Радев от погребението на кралицата е, че президентът трябва да е в страната седмица преди изборите, които, както знаете са на 2 октомври.
Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 48 + = 51