Мрежа

Стана ясно кой е въоръжил Георги Семерджиев

Никой от столичните шефове не пожелал да си сложи главата в торбата

0 4 067

Рецидивистът Георги Семерджиев се е въоръжил със законен боен пистолет „Макаров“, благодарение на мастит полицейски шеф още преди три години.

Фактът, че проваленият футболист разполага с полицейска стоп палка, полицейска лампа и законно огнестрелно оръжие лъсна след причинената от него кървава катастрофа, в която издъхнаха две невинни жени.


Разрешителното на Георги Семерджиев за боен пистолет е подписано през 2019 г. от тогавашния полицейски шеф в Ботевград гл. инсп. Красимир Кирилов.
Към момента на подписване на разрешителното, рецидивистът не е имал право да разполага с бойно оръжие, тъй като вече е бил залавян с наркотици и съден като част от групата за търговия с дрога.
Освен това в досието му фигурирало и обвинението за манипулиране на резултати от футболни мачове от 2010 г., когато е било прекратено.

Всичко сочи, че Георги Семерджиев се е сдобил неправомерно с огнестрелното оръжие именно благодарение на гл. инсп. Красимир Кирилов.
По всяка вероятност проваленият футболист е бил въоръжен със законен пистолет по устно искане на ГДБОП с мотива, че е защитен свидетел на прокуратурата по дело за наркотици срещу бандата на Ради Ланеца и се е предполагал, че има риск за живота му.

Въпреки това обаче нито един от столичните началници не е пожелал да си сложи главата в торбата, подписвайки разрешително за оръжие на човек, който търгува с дрога.
Поради тази причина са опрели до тогавашния полицейски шеф в Ботевград, който да свърши мръсната работа.

Припомняме, че през тези дни се появи и твърдението, че Георги Семерджиев и организацията му са снабдявали с дрога депутати от ПП.
Слухът упорито се носи в кулоарите на Народното събрание.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 11 = 14