Мрежа

Социологът Андрей Райчев изправи всички на нокти с прогнозата си

Прави мрачната прогноза за още по-голямо повишение на цените

0 322

Като виден анализатор на политическите и обществените процеси, социологът Андрей Райчев посочи, че въпреки, че сега ситуацията изглежда много трудна, тя далеч не е най-трудната.

В този ред на мисли той посочи, че страната ни е преминала през много по-тежки изпитания през 90-те години на миналия век, когато „се моткаше между небето и земята“ и не знаеше „в Европа ли е или извън нея“.

Според него тогавашната ситуация и сегашната нямат място за сравнение. Андрей Райчев припомня, че до известна степен ситуацията се успокоила след идването на Симеон Сакскобургготски на власт. Той определя 2021 г. като годината на малката революция и допълва, че сега ситуацията е много по-спокойна, тъй като хората не са толкова превъзбудени и не излизат на площадите.

По отношение на високата инфлация, социологът е категоричен, че за повишените цени не са виновни нито българите, нито България. Сами виждаме, че цените се повишават в цяла Европа, а не само у нас, припомни той.

За съжаление обаче прогнозата му далеч не е обнадеждаваща, дори напротив. Според Андрей Райчев по всяка вероятност цените ще се увеличат с още 100% спрямо тези, които са в момента и виновниците за това са два.

Единият от тях е коронавирусът, заради паниката покрай който бяха изхарчени трилиони и сега всички ние ще плащаме тази сметка. Вторият е „зеленото малоумие“. Той е категоричен, че спирането на атомните станции и забраната на въглищата неминуемо ще доведе до няколко годишна енергийна криза. Именно поради тази причина той обобщава, че най-големите глупости в Европа са две – „ковидът и зеленото“.

Той потвърди множеството прогнози, че зимата на 2023 г. наистина ще бъде изключително трудна. Предстоящите избори наесен обаче ще определят дали ще бъде тежка или само трудна, категоричен е той.

Андрей Райчев определя правителството на Гълъб Донев като „слабо“ с изричната уговорка, че ги познава, но пък допълва, че са изправени пред тежката задача да нормализират нещата с газа. Той обаче посочи, че е много малък шансът да се осмелят, тъй като тепърва ще започнат да ги плашат, че предават „нашите приятели от НАТО“. В този ред на мисли социологът посочи, че истината е много тъжна, но българите не я осъзнават.

По повод 67-та си годишнина, която отбеляза на 5 август, Андрей Райчев сподели, че се чувства щастлив човек, защото всеки ден работи това, което обича и допълни, че не всеки бива споходен от такова щастие. Второто му голямо щастие е семейството. Определя работата и семейството си като двете му ръце, без които не може.

Разкрива обаче, че нито една от четирите му дъщери не е тръгнала по неговия път.
На въпроса къде се е загубила съпругата му Виза Недялкова, Райчев отговаря, че тя просто се е отказала от журналистиката заради деградацията на професията.

По отношение на темата за коронавируса, която напоследък отново се завърна на дневен ред, Андрей Райчев е категоричен, че това е изкуствено създадена истерия, за да плаши хората до смърт. В този ред на мисли той сподели, че милиони хора по света са попаднали под ударите на страхова невроза, а онкологичните случаи в резултат на този стрес тепърва ще нарастват.

Споделя, че тъй като често приятелите му са затруднени с какво да го зарадват за рождения му ден, му носят бутилки алкохол. Отбелязва обаче, че за огромно съжаление вече не пие както преди. Голямата му слабост са цигарите и няма никакво намерение да ги спира или пък да ги намали дори.

В заключение определя Симеон Сакскобургготски като най-успешния български политик. Бърза обаче да допълни, че никога в над 30-годишния си стаж като социолог не е видял човек, излязъл от политиката, който да не се чувства употребен. Категоричен е, че няма много успешни политици и е логично, тъй като на финала всички осъзнават, че са били употребени.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 43 + = 48