Мрежа

Социологът Андрей Райчев алармира, че държавата ни е в турбуленция

Според него наблюдаваме еволюция на противопоставката ляво-дясно към либерално-консервативното

0 857

Социологът Андрей Райчев алармира, че държавата ни се намира в турбуленция.

Такъв коментар направи той в сутрешния блок на радио „Фокус“ – „Добро утро, България“.

Успокоителното в случая, доколкото изобщо може да бъде такова е, че страната ни не е сама в това изпитание, а е заедно с Европа и целия свят, подчерта Райчев.
Според него положението не е чак толкова лошо, колкото мнозина се опитват да ни го представят. Той е на мнение, че това е поредната криза в живота ни и е убеден, че ще успеем да излезем и от нея. Факт е, че сме виждали редица кризи и вероятно ще видим още доста.

Що се отнася до политическата система в страната ни, социологът Андрей Райчев отбеляза, че тя се префасонира и еволюира, и това ще продължи дълго време. Той не изключва този процес да продължи десетилетие. Предвижда обаче, че ни очакват чести избори и изненадващи преходи. Тук той побърза да уточни, че става въпрос за преминаването на хора от един лагер в друг.

Не на последно място той разкри, че големият въпрос, който си задава цяла Европа е какво се е случило „изведнъж“, че едно цъфтящо общество, с голямо благосъстояние да изпадне в такава криза. Има различни отговори на този въпрос, но повечето хора мълчат, заключи социологът.
Източник: varna24.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 73 = 76