Мрежа

Сложиха 300 нови знамена за празника на Пловдив, трикольор се вее от върха на Бунарджика

0 1

300 нови знамена са поставени по стълбовете на входно-изходните артерии в Пловдив. Националните трибагреници са 100, още толкова са флаговете с логото Европейска столица на културата. Подновени са и 75 байраци. За първи път са поставени на „Коматевско шосе“, посочват от „Чистота“.

Върху 15-метрови пилони на входовете на Пловдив вече се вее и националният трикольор. Директорът на „Чистота“ Иван Стоянов напомни, че знамената се обновяват два пъти годишно – за 3 март и 6 септември. По традиция в навечерието на празника паметникът на Съединението, където ще се състои официалното тържество по случай 6 септември, ще бъде измит с шампоан.

По идея на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов e възстановен 7-метровият пилон на хълма Бунарджика и на него вече се вее българското знаме.Съоръжението, което се намира от западната страна на хълма, близо до мемориалния комплекс, е било неизползваемо повече от 40 години.

Подмяната на пилона е една от финалните щрихи при голямата реконструкция на Бунарджика – най-новото любимо място за разходки на пловдивчани.

„В навечерието на Съединението – един от най-светлите български празници и ден на Пловдив, е добре всеки от нас да постави националния трибагреник на видно място в дома си. 6-ти септември е сред най-значимите дати в българската история, заслужаваща почит и уважение“, коментира Георги Стаменов.

Той допълни, че всеки гражданин, който желае българско знаме, може да го получи до 6-ти септември от районната администрация на ул. „Христо Г. Данов“ 39.

Патриотичната традиция, инициирана от кмета на район „Централен“, се спазва вече четвърта поредна година, по повод Националния празник 3-ти март и Деня на Съединението.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 45 = 51