Мрежа

Слави прави партията си без външни хора

0 750

Без присъствието на журналисти и гости, които не са делегати, ще протече учредителното събрание на партията на Слави Трифонов “Няма такава държава”.

Събранието ще е в събота следобед в столичната зала “Рейнбоу плаза”. Според запознати сред учредителите са и сценаристите от “Шоуто на Слави” Иво Сиромахов, Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

В началото на август от екипа публикуваха учредителна декларация, според която партията ще се казва “Няма такава държава”. “Нито сменяме името на партията, нито датата за учредяването ѝ, нито мястото. Няма и как да бъдат сменени, след като по закон сме обявили тези неща”, казаха от екипа пред “24 часа”.

Основните цели на новата партия, описани в учредителната декларация, са засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно електронно гласуване, както и въвеждане на задължително гласуване.

Партията ще предложи още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР.

Още на 31 юли в последното издание на “Шоуто на Слави” по Би Ти Ви Трифонов обяви идеята си за партия, както и за тв проект, който ще стартира след 15 септември. “Засега ни забавят юридически и технически подробности. Когато медийният проект е готов, а това ще бъде скоро, ще го обявим”, казаха от екипа.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 29 − = 23