Мрежа

Славчо Атанасов: Пари за Пловдив ще има, независимо кой е кмет

215

Пловдив е важен град за държавата и пари за него винаги ще има, независимо кой е кметът. Това твърди кандидатът на НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов. В приемната му граждани го питали вярно ли е, че ако го изберат за градоначалник, правителството ще спре средствата за града.

„Обясних на хората, че най голямата измама, която се тиражира през последните години, е именно тази, че кметът трябва да е от управляващата партия. Дадох и конкретни цифри. В моя мандат (2007 – 2011) от държавата получих 52 млн. лв. и допълнително 17 млн. целево за разширяването на летище Пловдив. След мен Иван Тотев получи 56 млн. лв. през първия си мандат и 50 млн. лв. през втория. Е, къде е разликата във финансирането на Пловдив“, пита Атанасов. Това казали и лидерите на ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов – Пловдив е важен град и средства за него винаги ще има.

Според Атанасов най-сериозни били оплакванията на хората, посетили приемната му, от бездушно и неадекватно отношение на общинската администрация и от състоянието на кварталите. „Повечето посетители идват с конкретни сигнали за недостатъчни места за паркиране и възникване на междусъседски скандали по този повод. Оплакват се от изоставени междублокови пространства, изпотрошени тротоари. Майки с колички ме спират буквално на улицата отпред и ми разказват какви усилия им коства придвижването в различни части на града, дори и в центъра“, разказа претендентът.

За него било ненормално кварталите да бъдат изоставени за сметка на центъра. Той е категоричен, че Пловдив трябва да се развива на еднаква скорост.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.