Мрежа

Скандалната истина за тв сеира на Кирил Петков при Цънцарова видя бял свят

След броени дни ще стане ясно какъв ще е ефектът от тази изцепка

0 643

Оказва се, че тв сеирът, който Кирил Петков сътвори в студиото на bTV не е случаен и дори е предварително планиран.

Запознати издават, че е планиран цяла седмица преди това. Вероятно си спомняте, че бившият премиер Кирил Петков цъфна в студиото на bTV в сряда вечерта изненадващо и без предупреждение, при все, че не бе поканен на предизборния дебат.

Той цъфна в студиото видимо превъзбуден, в стил „ранен“ Волен Сидеров и „късен“ Жорж Ганчев. Според думите на острието на медията Мария Цънцарова, неочакваната поява на Петков изненадала всички. Тя споделя, че той се появил в студиото 15 минути преди старта на предаването и заявил, че уж ще замести Венко Сабрутев от редиците на ПП, тъй като той нямал възможност да присъства.

Този факт сам по себе си нажежи страстите в предизборното студио до краен предел.
Този номер вбеси представителите на ГЕРБ Деница Сачева и пристигналият по спешност в студиото на медията Томислав Дончев и двамата напуснаха демонстративно дебата. Преди това разбира се не пропуснаха да жегнат Цънцарова, че е допуснала подобна гавра с политическия феърплей.

„Дебатът и телевизионният ефир се оказаха свободно мероприятие, в което може да се включи всеки свободно преминаващ“, коментира Томислав Дончев.
Цънцарова обаче посочи, че от ПП са посочили като свой участник в дебата Венко Сабрутев, но той не се появил и бил заместен от Петков. Странното обаче е, че два часа по-рано Сабрутев взе участие в друг предизборен дебат, който се проведе в ефира на Нова тв.

Запознати твърдят, че Кирил Петков е планирал телевизионния панаир, устроен за радост на зрителите-сеирджии, цяла седмица преди това. Дръзкият ход бил по съвет на баща му Петко.
Само ден преди тв шоуто, Петков направил опит да въвлече в играта си и лидера на партията-столетница Корнелия Нинова. Той се надявал тя също да се появи в студиото, за да може да хвърлят кал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че се крие от лидерски дебат.
За никого не е тайна, че Борисов категорично отхвърля предложенията за участие в дискусии с Петков с мотива, че е бил арестуван незаконно по негово нареждане.

Малко след тв сеира, Деница Сачева коментира за Петков: „Той има проблем с правилата, със законите, с Конституцията. Самопровъзгласил се е за лидер на нещо и болезнено вярва в това. А още по-болезнено вярва, че някой има „силна страх“ (цитатът е нeгов) от него.
Никой и нищо не е в състояние да му обясни, че той е нелеп опонент, който не може да бъде вземан сериозно. И който е опасен за себе си и околните.“

Този тв сеир, сътворен от Кирил Петков вся раздор и сред съпартийците му в ПП.
Дори се стигна до сблъсък в социалните мрежи между Лена Бориславова и Диана Дамянова за това коя от двете го е подтикнала към този хазартен ход.
Според медийни наблюдатели, Петков е пропилял скъпото едночасово време в телевизионен ефир, уредено от самия него, тъй като изявата му е грубо нарушение на установените правила в голямата политика и в медийния бранш като цяло.

Разбира се не липсват и поддръжници на този ход на Петков, според които той е заложил на него в отчаян опит да застигне ГЕРБ, която се откроява като първа политическа сила според социолозите, на която дават преднина от поне 6-7%.

Това далеч не е първият път, в който Петков действа импулсивно и еднолично. Припомняме, че решението за 23-часовия арест на Борисов също бе негово.
Същото се случи и при предложението българите да даряват заплатите си за закупуването на оръжия за Украйна.

Да не забравяме и случката на връх Шипка навръх 3 март, когато пренебрегна инструкциите на НСО, втурвайки се с голи ръце срещу агресивната тълпа, която го замеряше със снежни топки, рискувайки да се превърне в мишена на атентат.
Социолозите са категорични, че само след няколко дни ще стане ясно дали Кирил Петков направи ритуално самоубийство с този тв сеир или направи гениален, макар и не съвсем морален политически ход.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 98 − 92 =