Желязков: Имаме паритет в Транспортната комисия на ЕП по пакета „Мобилност“

https://mreja.bg/skandali/zhelyazkov-imame-paritet-v-transportnata-komisiya-na-ep-po-paketa-mobilnost/58570 Mreja.bg
Желязков: Имаме паритет в Транспортната комисия на ЕП по пакета „Мобилност“


Имаме паритет в Транспортната комисия на ЕП по Пакет „Мобилност“. Това каза министърът на транспорта Росен Желязков в изявление пред журналисти, предаде „Фокус“.

Желязков добави, че в момента текат много интензивни разговори на работно ниво в рамките на работните групи:

„Със сигурност въпросът за Пакет „Мобилност“ и за даване на мандат за преговори ще бъде поставен до края на месец септември. Към момента поне по нашите предположения, като броим гласовете, имаме паритет за това дали ще бъде върнат, или ще се даде мандат за преговори. През следващата седмица ще има съвет под патронажа на Финландското председателство и там ще се проведат допълнителни разговори“, коментира министърът.

Росен Желязков допълни, че позициите на Алианса и на групата на единомислещите остават непроменени: „Алиансът настоява да се дава мандат за преговорите и да се приключва по-бързо, а групата на единомислещите твърдим точно обратното, като ние считаме, че нашите основания и аргументи са достатъчно силни, за да успеем да убедим новите членове на Комисията и новите докладчици по досиетата“.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.