Всички преподаватели в ЮЗУ "Н. Рилски" с таблети и интернет

https://mreja.bg/skandali/vsichki-prepodavateli-v-yuzu-n-rilski-s-tableti-i-internet/59125 Mreja.bg
Всички преподаватели в ЮЗУ "Н. Рилски" с таблети и интернет


На редовното заседание на Академичния съвет на Югозападния университет "Неофит Рилски", бяха приети промени на Вътрешните правила за развитие на академичния състав, свързани с процедурите за кадрово израстване на членовете на академичния състав. Гласувани бяха и изменения в Правилника за организация на работната заплата, свързани с отчитане натовареността в дистанционна форма на обучение.

Академичният съвет взе решение за присъждане на почетното звание "Доктор хонорис кауза" на проф. Карл Казер от Университета в Гарц, Австрия.

Решено бе репетиционната зала на Факултета по изкуствата, да носи името на проф. Венцеслав Кисьов.

След заседанието се проведе работна среща, на която присъстваха членовете на Академичния съвет, деканите на факултетите и ръководителите на катедрите в университета, на която бяха презентирани възможностите за обучение с мобилни технологии.

Ректорът проф. д-р Борислав Юруков обяви официално, че ще се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори за ректор на вуза.

Отчитайки съвременните тенденции в развитието на дигиталните технологии и високоскоростен достъп до Интернет, ректорът проф. д-р Борислав Юруков представи идеята си за предоставяне на мобилно устройство с набор от приложен софтуер и с бърза мобилна Интернет връзка на всички членове на академичния състав, които са на основен трудов договор.

Таблетите, които ще получат преподавателите ще им помогнат да изпълняват още по-качествено служебните си задължения от всяка точка на България. Ректорът отчете, че материалното обезпечение само по себе си не е достатъчно, а трябва да се придобият нови умения и знания. За постигането на тази цел след началото на учебната година ще бъде организиран специализиран курс за повишаване на цифровите компетенции на академичния състав.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.