Всички индустриални обекти в Перник ще бъдат проверявани заради замърсяването на въздуха

https://mreja.bg/skandali/vsichki-industrialni-obekti-v-pernik-shte-badat-proveryavani-zaradi-zamarsyavaneto-na-vazduha/58405 Mreja.bg
Всички индустриални обекти в Перник ще бъдат
проверявани заради замърсяването на въздуха


Започват внезапни проверки на всички индустриални обекти на територията на област Перник, за да се установи кой замърсява въздуха в града, съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов. Министърът посети днес Перник заради многобройните сигнали и недоволството на гражданите от острата задушлива миризма, която се носи в града във вечерните часове и през почивните дни.

На пресконференция той съобщи, че заедно с кмета Вяра Церовска са набелязали конкретни мерки. Едната от тях е засилване на внезапните проверки при зареждането на ТЕЦ "Република", за да се види какво точно се гори. Освен това, заедно с кмета ще бъде направено искане до МВР, ДАНС, Прокуратурата, РИОСВ и РЗИ за провеждане на внезапни комплексни проверки на всички индустриални обекти в града и призова и активните граждани да имат свои представители в тях.

Внезапна проверка е правена и снощи в ТЕЦ "Република", съобщи кметът Вяра Церовска. Проверени са и обектите в района, но нарушителите отново не са установени. Миризма наистина имаше - остра, задушлива, с най-голям интензитет в района на Десето училище, каза кметът.

Министър Димов каза още, че има движение на отпадъци и че преди десетина дни е изпратил писмо до Митниците и до полицията за засилване на контрола на границата за нерегламентиран внос.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.