Все повече китайски туристи предпочитат по-далечните дестинации

https://mreja.bg/skandali/vse-poveche-kitayski-turisti-predpochitat-po-dalechnite-destinacii/58298 Mreja.bg
Все повече китайски туристи предпочитат по-далечните дестинации


Все повече китайци се стремят да пътуват по-далеко в търсене на приключения, според доклад на британската компания OAG. Анализите ѝ за трафика показват, че броят на китайските туристи през февруари по време на едноседмичната почивка за Китайската нова година, се е увеличил с над 20% на годишна база в 15 държави, информира Радио "Китай".

Според британската компания забележителният скок се дължи на повечето директни полети от различни китайски градове до дестинации в чужбина.

Сред 15-те държави Великобритания и Обединените арабски емирства се нареждат на първите две позиции, отчитайки ръст съответно от 39% и 28% спрямо година по-рано.

В доклада се посочва, че 10 от 15-те държави с най-голямо увеличение на китайските туристи са в Европа, сред тях са Швейцария, Белгия и Сърбия. Исландия, най-малката сред 15-те, отбелязва ръст от 79%. Страната ги привлича с непокътнатата си природа, чист въздух и възможност да видят северното сияние.

Мексико се откроява в Южна Америка, където броят на китайските туристи се е увеличил с 64% спрямо миналия февруари. През 2018 г. около 95 000 китайци са избрали странат като дестинация за почивните дни, което е с 26% повече спрямо година по-рано.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.