Виртуална разходка в ЦЕРН в Нощта на учените

https://mreja.bg/skandali/virtualna-razhodka-v-cern-v-noshtta-na-uchenite/59736 Mreja.bg
Виртуална разходка в ЦЕРН в Нощта на учените


Уникална вирутална разхода в ЦЕРН може да се направи днес във физическия факултет на Софийския университет в рамките на “Европейската нощ на учените”. За най-големия ускорител на частици в света от 16 ч ще разказват проф. Леандър Литов, доц. Борислав Павлов и главен асистент Пейчо Петков. Те ще осъществят и видеомост с българските учени в Швейцария.

Формирането и привличането на новите учени и иноватори в науката у нас е в центъра на вниманието на организаторите. Подготвени са и специална детска програма, конкурси и интересни работилници за малките във всички градове, участници в събитието.

Проектът “Европейската нощ на учените” се финансира от Европейската комисия и цели да повиши обществената осведоменост в сферата на образованието, научните изследвания и иновациите.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.