Вероятно най-великата европейска победа на "Лудогорец" - от 0:1 до 5:1 срещу ЦСКА (Москва)

https://mreja.bg/skandali/veroyatno-nay-velikata-evropeyska-pobeda-na-ludogorec-ot-01-do-51-sreshtu-cska-moskva/59478 Mreja.bg
Вероятно най-великата европейска победа на "Лудогорец" - от 0:1 до 5:1 срещу ЦСКА (Москва)


"Лудогорец" постигна може би най-великата си победа в европейските турнири!

Българският шампион се наложи на руския гранд и носител на купата на УЕФА за 2005 г. ЦСКА с 5:1 в мач от груповата фаза на Лига Европа, след като на почивката губеше 0:1.

Московчани дръпнаха в резултата още в 11-ата минута с гол на Игор Дивеев.

Защитникът вкара с глава след подаване от пряк свободен удар, което затвърди проблемите на разградчани при статични положения.

И преди почивката "Лудогорец" не стоеше зле срещу много по-именития си в Европа съперник и удари две греди, но през второто полувреме направо мина като валяк през амбициите му да вземе нещо като гост.

Още в 48-ата минута Вандерсон използва отскочила от защитниците на ЦСКА топка и отдалеч под плонжа на легендарния вратар на московчани Игор Акинфеев изравни.

Гостите не бяха успели да се отърсят от шока на бързото изравняване, когато получиха втори гол и се озоваха в ролята на изоставащ в резултата само 120 секунди по-късно.

Защитникът Антон Недялков проби по лявото крило и пусна пас по зеля в наказателното поле на ЦСКА.

Там зад гърба на защитниците изскочи Джоди Лукоки и с прецизен удан направи 2:1.

След още две минути дойде време и на голмайстора на разградчани Клаудиу Кешерю да се отпуши, след което защитниците на гостите така и не успяха да го запушат.

Първо в 52-ата минута Вандерсон го намери с пас отляво и румънецът с удар от въздуха от границата на наказателното поле вкара за 3:1.

След това в 69-ата Антон Недялков направи поредния си фирмен пробив отляво и намери Кешерю в наказателното поле между петима защитници, а нападателят не сбърка и направи 4:1.

Накрая в 73-ата минута Акинфеев събори Марселиньо в наказателното поле и с отговорността да изпълни отсъдената дузпа се нае отново Кешерю, който провря топката в десния за Акинфеев ъгъл, за да фиксира крайното 5:1.

В другия мач от групата "Еспаньол" и "Ференцварош" завършиха 1:1, а следващият мач на "Лудогорец" е в унгарската столица след две седмица.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.