Вълна от стачки в обществения транспорт в Гърция през идните дни

https://mreja.bg/skandali/valna-ot-stachki-v-obshtestveniya-transport-v-garciya-prez-idnite-dni/59552 Mreja.bg
Вълна от стачки в обществения транспорт в Гърция през идните дни


Служителите от обществения транспорт в Гърция подготвят стачки, които ще засегнат ежедневния живот на гражданите в страната през следващите дни, съобщава гръцкият в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Градската железница в Атина, както и тролейбусите в столицата няма да предлагат услуги във вторник, тъй като служителите ще участват в 24-часова стачка в знак на протест срещу законопроект на правителството за икономическия растеж.

Работниците от останалите видове обществен транспорт, в т.ч. автобуси, трамваи и атинското метро, също планират стачни действия с прекъсване на работата.

Между 6 ч. във вторник и 18 ч. в сряда фериботите също ще останат закотвени по пристанищата. Моряците също протестират срещу реформите, които според тях са в ущърб на работническите права.

Нарушения ще има и в железопътния транспорт, тъй като персоналът на компанията ТРЕНОСЕ се очаква да проведе 24-часова стачка от полунощ в четвъртък до полунощ в петък.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.