В Северен Китай започна изграждането на 6-гигаватов вятърен парк

https://mreja.bg/skandali/v-severen-kitay-zapochna-izgrazhdaneto-na-6-gigavatov-vyataren-park/59770 Mreja.bg
В Северен Китай започна изграждането на 6-гигаватов вятърен парк


Вчера в автономния район Вътрешна Монголия бе даден старта за изграждането на вятърен парк с капацитет от 6 гигавата, предава Радио "Китай".

Настоящият проект е първата фаза от мащабен план на Държавната компания за инвестиции в електропреносната мрежа (State Power Investment Corp. Ltd.) за създаването на база за производство на електричество от вятърна енергия в района на град Уланкаб, който ще струва 40 милиарда юана (5,6 милиарда долара).

Вятърните турбини, които ще бъдат инсталирани, са с 4,16 мегавата капацитет за генериране на електроенергия.

След като бъде изграден и пуснат в действие, вятърният парк се очаква да осигурява годишно по около 20 милиарда кв/ч електроенергия за Пекин, Тиендзин и провинция Хъбей, както и „зелена" енергия за Зимната олимпиада през 2022 г.

Проектът ще замени 6 милиона тона стандартни въглища и ще редуцира емисиите от въглероден диоксид с 16 милиона това годишно.

Релефът и климатичните условия във Вътрешна Монголия превръщат района в изключително подходящ за генериране на електроенергия от вятъра.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.