В Ген. Тошево ремонтират културната инфраструктура

https://mreja.bg/skandali/v-gen-toshevo-remontirat-kulturnata-infrastruktura/58095 Mreja.bg
В Ген. Тошево ремонтират културната инфраструктура


147 500 лв. инвестира община Генерал Тошево в културната инфраструктура през тази година – съобщават оттам. Със средствата се обезпечават строителните дейности по обновяване на сградния фонд, парковото оборудване и оградните съоръжения на читалищата в селата Василево, Красен, Зограф, Росица, Преселенци, Пчеларово и Люляково.

Така, в рамките на една календарна година, ще бъдат частично обновени 7 читалищни сгради и прилежащата към тях инфраструктура. По този начин ще се създадат по-добри условия за персонала, самодейците и читалищните посетители, в които те да се чувстват комфортно и да развиват пълноценно своите заложби – казват още от общината.

Паралелно с това, по проект с трансгранично финансиране общинската администрация ще реновира изцяло читалищата в двете най-големи села – Кардам и Спасово, както и пространството пред Историческия музей в града.

Ремонтите са необходими, тъй като в общината изпълняват културна програма, която включва богат избор от събития – добавиха оттам.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.