Ученик на Хосе Карерас стигна 1/8-финал за България на европейското по плажен тенис

https://mreja.bg/skandali/uchenik-na-hose-kareras-stigna-18-final-za-balgariya-na-evropeyskoto-po-plazhen-tenis/58668 Mreja.bg
Ученик на Хосе Карерас стигна 1/8-финал за България на европейското по плажен тенис


Българската двойка Росен Ненчев – Борислав Бончев се класира на 1/8-финал в мъжката надпревара на Европейското първенство по плажен тенис в Кранево. Българите победиха унгарците Гюла Пинтер и Мате Ваяй с 6:2, 6:2. Интересното е, че Росен Ненчев, който е сред най-добрите български състезатели по плажен тенис, е солист на Софийската опера и ученик на великия тенор Хосе Карерас, като през май Ненчев пя заедно с Хосе Карерас пред 12 000 в „Арена Армеец“ в София.

След края на сезона в операта Ненчев се отдава на голямата си спортна страст – плажния тенис, и участието на европейското първенство, на което България е домакин. Ненчев и Бончев изиграха отличен мач срещу унгарците и зарадваха българската публика в с победа.

Огнян Фотев и Пламен Фотев играха добре, но отстъпиха в 1/16-финалите на поляците Павел Крупски и Якуб Токаж с 6:7 (8), 2:6.

Емил Аргиров и Димитър Симеонов бяха спрени от силната португалска двойка Фрейташ-Майо с 3:6, 2:6.

В турнира при жените Йоана Андреева и Мария Каракушева бяха близо да поднесат приятна изненада за зрителите на централния корт, като поведоха със сет на германките Сара Болсман – Кристин Мейер, но българките отстъпиха в три сета.

Дияна Митева и Катина Симеонова бяха елиминирани от силните рускини Киргизова-Никоян, а Калина Петкова и Румяна Тонева – от холандките Де Харт-Хьогендам.

В надпреварата при смесените двойки Росен Ненчев и Дияна Митева изиграха много добър мач, но отстъпиха на Свен Болсман – Кристин Мейер (Германия), а другата немска двойка Александър Байлер – Сара Болсман елиминира Пламен Фотев и Калина Петкова.

Катина Симеонова и Димитър Симеонов бяха победени във втори кръг от изключително силната руска двойка - №1 в света при мъжете Никита Бурмакин и бронзовата медалистка при жените от Евро 2018 Ирина Глимакова.

Европейското първенство по плажен тенис се провежда от 5 до 8 септември в комплекс Therma Village в Кранево. Първите 4 в световната ранглиста при жените и №1, №3 и №4 при мъжете участват в битката за медалите. 126 състезатели от 19 държави се включиха в надпреварата. У нас пристигаха тенисисти от Италия, Русия, Сан Марино, Испания, Франция, Австрия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Англия, Гърция, Унгария, Израел, Латвия, Холандия, Полша и Португалия.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.