Тома Биков оглави комисията, която ще проучи прекъсването на "Хоризонт"

https://mreja.bg/skandali/toma-bikov-oglavi-komisiyata-koyato-shte-prouchi-prekasvaneto-na-horizont/59752 Mreja.bg
Тома Биков оглави комисията, която ще проучи прекъсването на "Хоризонт"


По предложение на левицата парламентът създаде временна анкетна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата за прекъсване излъчването на програма "Хоризонт", както и твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от БНР, предава БТА.

Тя ще е от десет члена и ще работи два месеца.

За председател бе избран Тома Биков/ГЕРБ/, който събра 94 гласа "за", 39 - "против", един народен представител се въздържа.

Александър Симов от левицата стана негов заместник. Първоначално той бе номинацията на БСП за председател на анкетната комисия, но получи 48 гласа "за", 45 - "против" и 44- ма се въздържаха.

Членове на комисията са Диана Саватева /ГЕРБ/, Иван Ченчев /БСП/, Йордан Цонев и Хамид Хамид - ДПС, от Обединени патриоти - Красимир Богданов и Росен Живков, а "Воля-българските родолюбци" ще е представена от Боряна Георгиева и Симеон Найденов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.