Тържествено откриха учебната година в Община Нова Загора

https://mreja.bg/skandali/tarzhestveno-otkriha-uchebnata-godina-v-obshtina-nova-zagora/59341 Mreja.bg
Тържествено откриха учебната година в Община Нова Загора


През далечната 1921 година Александър Стамболийски, министър–председател на България по това време, взема решение първият учебен ден да бъде на 15 септември. И въпреки че този ден се повтаря вече 98 години, той винаги е едно вълнуващо преживяване, белязано с трепетно очакване и много емоции. Тържествената атмосфера в училищните дворове, цветята, развълнуваните учители, празничната музика, улиците, изпълнени с усмихнати забързани деца, днес отново докоснаха всеки новозагорец.

Със специални тържествени церемонии започна учебната година във всички училища на територията на Община Нова Загора, които получиха от кмета Николай Грозев специални поздравителни адреси. Той и членовете на общинското ръководство отново уважиха лично всички учебни заведения в града, посрещащи с много вълнение своите ученици. Г-н Грозев бе гост на тържествата в Средно училище „Христо Ботев” и в Начално училище „Любен Каравелов”. Градоначалникът поздрави всички ученици, учители и родители, като им пожела на добър час през новата 2019/2020 учебна година. В НУ „Любен Каравелов” г-н Грозев заедно с директорката Пенка Калина-Колева имаше удоволствието да открие символично въздействащото пано, нарисувано на фасадата на учебното заведение. Пожелания за много успехи и поводи за гордост отправиха и председателят на Общински съвет Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова, Нина Генчева и Ивайло Енев, секретарят Мария Стефанова и началник-отделите „ОМДСЗСП” и „КМПИМ” Соня Петрова и Станимира Кънчева, които присъстваха на официалните церемонии в НУ ”Св. Паисий Хилендарски”, СУ „Иван Вазов”, ПГСС и ПГТТ "Атанас Димитров".

"За всички ученици бе поставен един красив старт за успех и добри постижения, за покоряване на върховете на знанието. Нека новата учебна година бъде наситена с ентусиазъм и творчески труд, с много усърдие, желание, воля и дух, за да се върви напред и нагоре по стръмния път на науката. На добър час!" - сподели градоначалникът.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.