Сложиха 300 нови знамена за празника на Пловдив, трикольор се вее от върха на Бунарджика

https://mreja.bg/skandali/slozhiha-300-novi-znamena-za-praznika-na-plovdiv-trikolyor-se-vee-ot-varha-na-bunardzhika/58410 Mreja.bg
Сложиха 300 нови знамена за празника на Пловдив, трикольор се вее от върха на Бунарджика


300 нови знамена са поставени по стълбовете на входно-изходните артерии в Пловдив. Националните трибагреници са 100, още толкова са флаговете с логото Европейска столица на културата. Подновени са и 75 байраци. За първи път са поставени на "Коматевско шосе", посочват от "Чистота".

Върху 15-метрови пилони на входовете на Пловдив вече се вее и националният трикольор. Директорът на "Чистота" Иван Стоянов напомни, че знамената се обновяват два пъти годишно - за 3 март и 6 септември. По традиция в навечерието на празника паметникът на Съединението, където ще се състои официалното тържество по случай 6 септември, ще бъде измит с шампоан.

По идея на кмета на район "Централен" Георги Стаменов e възстановен 7-метровият пилон на хълма Бунарджика и на него вече се вее българското знаме.Съоръжението, което се намира от западната страна на хълма, близо до мемориалния комплекс, е било неизползваемо повече от 40 години.

Подмяната на пилона е една от финалните щрихи при голямата реконструкция на Бунарджика - най-новото любимо място за разходки на пловдивчани.

"В навечерието на Съединението - един от най-светлите български празници и ден на Пловдив, е добре всеки от нас да постави националния трибагреник на видно място в дома си. 6-ти септември е сред най-значимите дати в българската история, заслужаваща почит и уважение", коментира Георги Стаменов.

Той допълни, че всеки гражданин, който желае българско знаме, може да го получи до 6-ти септември от районната администрация на ул. "Христо Г. Данов" 39.

Патриотичната традиция, инициирана от кмета на район "Централен", се спазва вече четвърта поредна година, по повод Националния празник 3-ти март и Деня на Съединението.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.