Славчо Атанасов: Манипулират пловдивчани, че кметът трябва да е от управляващата партия

https://mreja.bg/skandali/slavcho-atanasov-manipulirat-plovdivchani-che-kmetat-tryabva-da-e-ot-upravlyavashtata-partiya/59093 Mreja.bg
Славчо Атанасов: Манипулират
пловдивчани, че кметът трябва
да е от управляващата партия


В моя мандат градът се развиваше, изградихме булеварди, мост и детски градини, казва той

Пълна манипулация нарече депутатът от НФСБ Славчо Атанасов внушенията, че кметът на Пловдив трябва да е от управляващата партия. "Тази теза се използва винаги преди избори. През 2011 г. ни се обеща „златен дъжд“. През 2015-а ни уверяваха, че ни чака мощно развитие и няма да имаме никакви проблеми с парите от държавата", припомни той. Сега през 2019 г. отново се внушавало на пловдивчани, че следващият кмет трябва да е от партията на премиера.

"Истината е, че през последните 12 г. Пловдив получава от държавата почти еднакви суми във всеки мандат. В мандата 2007 - 2011 година – 52 млн. лв. За периода 2011- 2015 г.. – 56 млн. лв. и в последния мандат - 50 млн. лв. За тези години България е имала 5 правителства, без броим служебните кабинети", изтъкна кандидат-кметът от НФСБ и ВМРО.

Според него от обещаните големи пари за Пловдив се оказало, че има единствено за изграждането на зала "Колодрума". Но погълнатите средства от нея били обект на друг разговор. "Факт е, че Пловдив не получи пари за друг мащабен обект. За разлика от Варна и Бургас, където се изсипаха стотици милиони левове за транспортната инфраструктура", казва Атанасов.

Той припомни, че Пловдив не е получил държавно финансиране за важния транспортен възел "Модър-Царевец". Не са дадени пари за изграждане на нов мост над Марица, нито пък за пробив до Водната пара. Съседната община "Марица" получила средства за разширението на "Голямоконарско шосе", но не и Пловдив.

Атанасов оборва твърденията, че когато той беше кмет Пловдив не се е развивал. "Намеците за безвремие и застой между 2008-2011 са удобни опорни точки, но не отговарят на истината. Тогава беше изграден бул. „България“ с дължина 7 км и над 500 нови паркоместа. Беше реконструиран и разширен. „Източен“, пуснат беше удвоеният мост на Герджика, а "Кукленско шосе" се превърна в модерен булевард. Първия в страната Завод за преработка на твърди битови отпадъци бе открит лично от Бойко Борисов през 2009 година. Изградихме новото кметство в „Тракия“, направихме 4 парка и шест нови детски градини, завършен беше новият Археологически музей", припомни той.

В район "Западен" е бил извършен ремонт на 25 улици. Открита еа детска градина „Боряна“, бивша ЦДГ „Полет“ в кв. „Прослав“. За първи път са били газифицирани две училища, една градина и една ясла. Атанасов припомня, че за една година е отпуснал на района, който тогава се е управлявал от Здравко Димитров, 94 000 лева за ремонт, осветление и благоустройство на улици.

"Управлението на държавата е коалиционно. Да припомним, че „Обединени патриоти“ имат вицепремиер и министри. В България правителствата се сменят, но Пловдив е град на 7000 години и винаги се е развивал", завършва Атанасов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.