Слагат повдигнати пешеходни пътеки в две села по натовареното трасе Поликраище - Елена

https://mreja.bg/skandali/slagat-povdignati-peshehodni-pateki-v-dve-sela-po-natovarenoto-trase-polikraishte-elena/59569 Mreja.bg
Слагат повдигнати пешеходни пътеки
в две села по натовареното трасе Поликраище - Елена


Общо четири повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на реконструирания участък от републикански път ІІ-53. Съоръженията изцяло ще отговарят на изискванията на нормативната база. Две от пешеходните пътеки ще бъдат в Първомайци – пред училище „Елин Пелин“ и пред детска градина „Здравец",  и две пътеки ще има в Поликраище – в центъра на селото и в участъка между автосервиз и магазин, предадоха от община Горна Оряховица.

Изграждането на повдигнатите пешеходни пътеки е по настояване на кмета на общината инж. Добромир Добрев и кметовете на Първомайци и Поликраище Ясен Янков и Марин Тодоранов, и беше обсъдено на среща с директора на Областно пътно управление Велико Търново инж. Венцислав Ангелов и инж. Филип Маринов от фирмата изпълнител. На срещата стана ясно, че ще бъдат маркирани допълнително и неповдигнати пешеходни пътеки, също съобразени с всички изисквания на нормативната уредба. Ще бъдат изпълнени вертикална и хоризонтална маркировки.

Изграждането и маркирането на пешеходните пътеки е с цел да се осигури безопасността и сигурността на пешеходците, които ще пресичат пътното платно, коментира инж. Добрев.

Всички пешеходни пътеки, които ще се направят по пътния участък ще бъдат маркирани със студен пластик със светлоотразителни перли.

Ремонтните работи по натоварения път са почти на финала, като предстои завършването на 1,5 км от долния асфалтов пласт и полагане на износващия асфалтов пласт по цялото трасе. До средата на октомври се очаква цялостната рехабилитация в участъка Поликраище - Първомайци – Горна Оряховица да приключи окончателно. Обща му дължина е 6,289 км. Възложител на ремонта е Агенция „Пътна инфраструктура“.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.