Със „Сън в лятна нощ” закриват „Виа Понтика” в Балчик

https://mreja.bg/skandali/sas-san-v-lyatna-nosht-zakrivat-via-pontika-v-balchik/59408 Mreja.bg
Със „Сън в лятна нощ” закриват „Виа Понтика” в Балчик


С театрален спектакъл на Драматичен театър – Търговище, на 18 септември ще бъде закрит международният форум „Виа Понтика”- 2019. Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев, Лъчезар Андреев ще представят в 18.00 часа в читалище „Паисий Хилендарски“ „Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир. Постановката е на Надя Асенова. Декор - Тодор Райков, Костюми - Анелия Райкова, Консултант по пластика - Камен Иванов.

В истинска феерия, в която се съчетават класиката и модерното, сериозната драматургия и елементи от цирка и съвременните пърформанси, „Сън в лятна нощ” ще разкаже приказната, комично-драматична история за любовта – казват организаторите.

Дванадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”, което се проведе от 10 до 18 септември в Балчик, събра повече от 170 талантливи творци от Балканите. В продължение на девет дни жителите и гостите на Белия град имаха възможност да посетят изложби, концерти, театрални спектакли, филмови прожекции и да се докоснат до таланта и емоциите на младите в изкуството – студенти от висши училища по изкуствата от Сърбия, Румъния, България. В международния форум, организиран от Сдружение „Виа Понтика - 2010” с председател Красимир Ранков, се включиха представители на Национален университет по изкуствата – Букурещ, Университет по изкуствата, Факултет за приложни изкуства – Белград, Сърбия, Нишки университет – Факултет за изкуства, Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Национална художествена академия – София, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.