С инвестици за 86 млн. лв. промениха Горна Оряховица за 4 години

https://mreja.bg/skandali/s-investici-za-86-mln-lv-promeniha-gorna-oryahovica-za-4-godini/59475 Mreja.bg
С инвестици за 86 млн. лв. промениха Горна Оряховица за 4 години


Близо 86 млн. лв. са направените инвестиции в Община Горна Оряховица в рамките на втория мандат на инж. Добромир Добрев и неговия екип. От тях, реализираните проекти, финансирани със средства от ЕС са за 21 млн. лв. Малко над 5 млн. лв. са средствата от ПУДООС. Получените трансфери от общината по програми за временна заетост са малко над 700 хил. лв. Програма „Красива България“ и Националния доверителен екофонд са финансирали проекти на общината за близо 900 хил. лв. Средствата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради са в размер на 16,6 млн. лв. Направените капиталови разходи от общината за изграждане и ремонт на различни обекти са близо 42 млн. лв., обяви на пресконференция кметът на Общината инж. Добромир Добрев. На заключителната среща с медиите, на която бе отчетено извършеното през мандата, присъства и екипът му.

За периода на управление от 2011 до 2019 г. бюджетът на Община Горна Оряховица е нараснал с близо 15 млн. лв. от 19 986 100 лв. през 2011 г. на 36 986 713 лв. към настоящия момент. За същия период общия размер на допълнително привлечен ресурс е близо 83 млн. лв. (от оперативни програми, енергийна ефективност на жилищни сгради и трансфери от министерство на финансите).

Инвестиционната програма на Община Горна Оряховица, която е на стойност 20 млн. лв. и се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж е реализирана на близо 80 %. Отделно са изпълнени проекти по ОП"Развитие на човешките ресурси", ОП"Добро управление", ОП "Околна среда", "Еразъм" и много други, с които общия размер на средствата от реализираните проекти за периода 2011-2019 г. е 36 379 000 лв.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.