Румен Радев и главният редактор на "The Economist" търсят успешни световни икономически и финансови модели за България

https://mreja.bg/skandali/rumen-radev-i-glavniyat-redaktor-na-the-economist-tarsyat-uspeshni-svetovni-ikonomicheski-i-finansovi-modeli-za-balgariya/59677 Mreja.bg
Румен Радев и главният редактор на "The Economist" търсят успешни световни икономически и финансови модели за България


Упешни световни икономически и финансови модели с потенциал за приложение в България обсъдиха президентът Радев и главният редактор на „The Economist“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Радев проведе официална среща с главния редактор на „The Economist“ Зани Бедос – една от най-влиятелните личности в сферата на глобалните финанси. Срещата се състоя в Ню Йорк в рамките на Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг.

В началото на 90-те години Зани Бедос е била част от екипа от „Харвард“, който осъществява реформите в Полша.

С президента Радев обсъдиха икономическата ситуация в България, Европейския съюз и света, новите реалности в енергетиката и климатичните промени, бъдещето на автомобилната индустрия. Основен акцент в разговора беше търсенето на успешни световни икономически и финансови модели, които могат да бъдат приложени в България. Румен Радев и Зани Бедос се обединиха около мнението, че демографията е изключителен проблем за българското общество и следва да е основен приоритет в контекста на икономическото развитие.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.