Ротердaм приема финала на "Евровизия" догодина (Видео)

https://mreja.bg/skandali/roterdam-priema-finala-na-evroviziya-dogodina-video/58153 Mreja.bg
Ротердaм приема финала на "Евровизия" догодина (Видео)


Следващото, 65-о поред издание на конкурса за песен "Евровизия 2020" ще се проведе в Ротердам, обявиха организаторите на конкурса.

Големият финал ще се проведе на 16 май в залата Rotterdam Ahoy, а първият и вторият полуфинал – съответно на 12 и 14 май, предава "Дневник".

Холандия спечели правото да домакинства "Евровизия 2020" след победата на младия и дотогава неизвестен изпълнител Дънкан Лорънс с песента "Arcade".

За холандската национална телевизия това ще е пето домакинство на конкурса. Предишната победа на страната е през далечната 1975 година, когато конкурсът се провежда в Стокхолм.

Ротердам стана фаворит за спечелването на домакинството, след като Амстердам се отказва още в ранния етап на надпреварата.

Сред решаващите фактори при избора на домакин са наличието на концертна зала с голям капацитет, както и хотелска база и транспортна инфраструктура, които да поемат натоварването от големия приток на участници, техните екипи, журналисти и публика. Това носи огромни приходи на домакините и затова често изборът къде точно да се проведе "Евровизия" е оспорван.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.