Родни джебчийки тероризират Лондон

https://mreja.bg/skandali/rodni-dzhebchiyki-terorizirat-london/56308 Mreja.bg
Родни джебчийки тероризират Лондон

Над 100 000 лева месечно задигат обучени крадли в Лондон, работят повече от 300 български там.


В столицата на обединеното кралство има множество жълти табели на български език, с които полицията се опитва да спре родните джебчийки. През последните дни в Лондон отчитат повишена активност на кражби, извършени основно от български от ромски произход. Техни жертви стават както местни, така и туристи.


Информационните табели, разположени от полицията предупреждават, че има джебчии и хората трябва да бъдат внимателни. Те също сплашват родните крадли, че са активно следени и са под прицел на властите. Освен на български, подобни предупреждения има и на румънски език. Полицейските власти си признават, че пред тях стои голямо предизвикателство за справяне с постоянни набези.


Предполага се, че поне 300 ромки „шетат“ из Лондон, като крадат всичко, което им попадне – от парфюми и дрехи до обувки, портмонета, дамски чанти и пари.


Те действат на места, на които има голямо оживление, като например летище, гари, площади, централните части и други. Странно, но множеството охранителни камери не смущават извършителите на кражбите. В не малко от кражбите се използват и малолетни, които не могат да носят наказателна отговорност.


Именно заради тези проблеми властите там преди около година взеха решение, че всеки хванат за джебчийство ще бъде депортиран и ще му бъде наложена забрана да посещава отново Острова. Само от 2020-та година до момента има осъдени повече от 20 български на по 1 година затвор и са върнати в България с наложената забрана.


Тази мярка също не успява да възпре набезите, тъй като всекидневно има поне 1500 случая на откраднати портмонета само в Лондон, като повечето кражби се извършват в МОЛ-овете, в метрото и на търговски улици в самия център.


 


Противно на представите на повечето хора, крадлите не са облечени в окъсани и вехти дрехи, а точно обратно – те носят скъпи и маркови дрехи, както и аксесоари и по този начин не привличат внимание върху себе си.


Запознати твърдят, че жените от този занаят изкарват над 120 000 лева месечно, а не рядко достигат и до 150 000. Те дори имат и нещо, като работно време и започват около 10 ч сутринта и „работят“ до около 1 часа следобед, след което правят почивка и в 4 следобед излизат отново в търсене на жертви и продължават до около 7 ч вечерта.


 


Техни жертви стават всякакви хора, като голяма част от тях са от Азия. Те се сливат с туристическите групи и бързо нанасят удара си, след което изчезват. Също така и се движат на групи между 3 и 5 ромки, за да могат да си помагат и да се прикриват. С тяхната дейност те са подлудили властите в Лондон, които за момента се задъхват в справянето с тях.


 


Смята се, че около 10 клана държат всичките крадли в Лондон. Разбира ромките не оставят всичко за себе, а „споделят“ не малко проценти с техните тартори. Спечелите пари се отчитат на местен отговорник, а от своя страна той има ангажимент да внесе парите в България безопасно и то физически.


 


Запознати източници от МВР твърдят, че най-големите „специалистки“ са от циганки кардараши от Ягодово и Катуница. Също така се смята, че те се отчитат на „принц“ Ангел, който е син на известния ромски тартор Кирил Рашков.


 


Другите цигански барони и покровители на „бизнеса“ в Лондон са от Сливен и Костинброд, като изплува и известно име с прякор Баката, който отговаря за територията на летищата.


 


Според топ криминалисти може да се смята, че „царица“ Костадинка е видният основател на този вид бизнес, като дори дълго време е обучавала своите подопечни на занаята.


 


Тя става известна с номер във Франция, при който се изхожда по голяма нужда пред смаяните полицаи, които я арестували. Използвайки суматохата напъхва откраднатата плячка в половите си органи, но не й се разминало. Оттам изкарали 12 грама злато и пачка от 860 евро.


Пред съда тя и нейната съучастничка заявяват, че Костадинка е кралица, като Елизабет II, но в България и на ромите, а кражбите й били вследствие от чуване на гласове.


Номерът не минава и съдър постановява 3 месеца затвор и 10 годишна забрана за посещение на Франция.


Източник: Уикенд


[caption id="attachment_170353" align="alignnone" ] Street thief stealing a wallet from woman bag. Focus on theft hand. Close-up[/caption]

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.