Пуснаха на свобода 12 бели щъркела от спасителния център в Стара Загора

https://mreja.bg/skandali/pusnaha-na-svoboda-12-beli-shtarkela-ot-spasitelniya-centar-v-stara-zagora/59428 Mreja.bg
Пуснаха на свобода 12 бели щъркела от спасителния център в Стара Загора


12 бели щъркела бяха пуснати на свобода от спасителния център на „Зелени Балкани“. През последните месеци птиците са били лекувани след претърпени травми, предава Нова тв.

„Това са последните бели щъркели от спасителния център, които ще бъдат освободени тази година. Преминали са през процес на лечение при нас”, коментира Христина Клисурова.

Птиците са пристигнали за лечение в спасителния център от цялата страна. Част от тях са били с измръзвания, други - с фрактури. „Обикновено са птици, които по една или друга причина са загубили семействата си, но голяма част от тях са били и с увреждания, а към момента всички те са здрави”, обясни Клисурова.

На всяка една от птиците има поставен специален пръстен. „Носи със себе си информацията, къде е била намерена птицата, къде е освободена и ако някой ден някой намери пръстена можем да проследим миграцията на тези птици”, каза още природозащитничката.

Излекуваните щъркели бяха освободени в покрайнините на Стара Загора. Очаква се скоро да поемат на юг.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.