Проф.Георги Чапкънов- Чапа ще открие изложба в Силистра

https://mreja.bg/skandali/profgeorgi-chapkanov-chapa-shte-otkrie-izlozhba-v-silistra/58960 Mreja.bg
Проф.Георги Чапкънов- Чапа ще открие изложба в Силистра


На 14 септември- Кръстовден- празник на Силистра, от 10.00ч., в Художествената галерия ще бъдат подредени творби на проф. Георги Чапкънов- Чапа- малка пластика, графика и рисунка. Авторът, който е почетен гражданин на Силистра лично ще открие изложбата, в присъствието на много гости за празника на града.

През 2018г., на входа на галерията, проф. Чапкънов откри своя скулптурна композиция на известния силистренски художник с арменски корени Бедиг Бедросян. Инициативата за изработването и поставянето на монумента е на Кеворк Крикорян, като част от платформата "Родова памет" в проекта "Земя между реката и морето" на дружество „Арарат“.

Да припомним, че Бедиг Артюн Бедросян (1912-1989) е роден и творил в Силистра. Създал е неповторими пейзажи. Художникът е известен със своите икони и стенописи в най-старата арменска апостолическа църква в България „Сурп Аствадзадзин” – /„Света Богородица”/ в Силистра.

Целият жизнен и творчески път на Бедиг Бедросян преминава в Силистра, където участва активно в социалния и културен живот на града. Основен обект на творбите му е пейзажът на Добруджа и живописните места по поречието на р. Дунав и Черно море.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.