Президентството: Имаше преводач за глухи

https://mreja.bg/skandali/prezidentstvoto-imashe-prevodach-za-gluhi/59349 Mreja.bg
Президентството: Имаше преводач за глухи


От прессекретариата на президента изпратиха право на отговор във връзка с публикацията на "24 часа" от 14 септември "Защо нямаше преводач на събитие с глухи деца?".

В съобщението се казва, че в конкретната публикация се съдържат твърдения, които не отговарят на истината и злепоставят инициативата „Подкрепи една мечта“.  

Вижте цялото изказване:

В публикацията се съдържат твърдения, които не отговарят на истината и злепоставят инициативата „Подкрепи една мечта“, която обединява усилията на много държавни институции и се провежда под патронажа на президента Румен Радев в подкрепа на български деца и младежи в неравностойно положение.

По традиция президентската институция приема до 31 октомври всяка календарна година документи от участниците в „Подкрепи една мечта“, удостоверяващи, че са продължили образованието си във висши училища. От м.г. право на еднократна стипендия имат и ученици с отличен успех, които предстои да завършат гимназиалното си образование. Досега няма случай, в който младежите, които имат право на такава стипендия, да не са я получили в рамките на установените срокове.

Също така не е вярно, че на традиционния абитуриентски бал за младежите в неравностойно положение, на който по традиция през месец май домакини са държавният глава и неговата съпруга, не е бил осигурен превод на жестомимичен език.

Неуместно и в противоречие с професионалните стандарти е вестник „24 часа“ да публикува на интернет-страницата си коментари от социалните мрежи без проверка на достоверността на изложените в тях твърдения. Прессекретариатът на държавния глава също е на разположение за предоставяне на обективна информация за дейността и инициативите на президентската институция.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.