Президентът на Салвадор си направи селфи от трибуната на Общото събрание на ООН (Снимка)

https://mreja.bg/skandali/prezidentat-na-salvador-si-napravi-selfi-ot-tribunata-na-obshtoto-sabranie-na-oon-snimka/59741 Mreja.bg
Президентът на Салвадор си направи
селфи от трибуната на Общото събрание на ООН (Снимка)


Младият президент на Салвадор Наиб Букеле започна вчера изказването си пред Общото събрание на ООН като си направи селфи на трибуната и заяви, че много повече хора ще видят снимката, когато я сподели, отколкото ще чуят речта му, предаде Асошиейтед прес.

38-годишният държавен глава, който умело използва социалните медии, каза от трибуната, че този формат на лично общуване става все по-отживял, предава БТА.

Букеле подчерта, че няма предвид, че ООН и Общото събрание са отживели, но, че те трябва да възприемат промяната и новите технологии, за да бъдат в крак с времето.

Салвадорският президент изтъкна, че Общото събрание може да заседава по видеконферентна връзка или участниците да изпращат видеоматериали до онлайн платформа, където други лидери на държави да могат да ги гледат, без да се налага да се откъсват от задълженията си у дома.

"Цяла седмица в ООН, докато можем да разрешаваме проблеми, важни за нашите държави, е губене на време, ако продължим да работим в този формат", каза Букеле, който встъпи в длъжност през юни.

"Нашите смартфони", каза Букеле, "са бъдещето на Общото събрание".

Той предложи също да бъдат канени обикновени хора, които да предлагат решения за предотвратяване на климатичните промени, срещу бедността, глада и други глобални предизвикателства и да се присъжда награда от 10 000 долара на младежи, които дадат вдъхновяващи "оригинални" предложения.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.