Приготвени с топено сирене и кисели краставички
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Есенният сезон предразполага приготвянето на ястия с месо, че даже и с малко повечко екстри”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
1 кг обезкостено пилешко месо
300 г пилешка шунка
4 кисели краставички
1/2 пакет краве масло
4 триъгълничета топено сирене
100 г цедено кисело мляко
черен пипер
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме месото на жулиени, които запържваме в маслото и малко сол до побеляване.
Добавяме шунката и краставичките, които също сме нарязали така.
Запържваме ги и тях за около 5- 6 минути.
Слагаме и топеното сирене, нарязано на кубчета, и бъркаме до неговото разтопяване. Накрая сипваме млякото, поръсваме с черния пипер и бъркаме ястието на горещ котлон до получаване на желана гъстота на соса.
Сервираме го по желание с чаша бяло вино или бира.
Източник: https:www.24chasa.bg