Откриват звено за психологична и немедицинска грижа в болницата по хематология

https://mreja.bg/skandali/otkrivat-zveno-za-psihologichna-i-nemedicinska-grizha-v-bolnicata-po-hematologiya/57373 Mreja.bg
Откриват звено за психологична и немедицинска грижа в болницата по хематология


В Националната специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания се открива звено за психологична и немедицинска грижа. Това съобщиха от лечебното заведение.

Психологичната подкрепа ще бъде насочена към пациентите на болницата, техните семейства и близки и ще е безплатна за тях. Ще се работи основно чрез индивидуални консултативни срещи, психотерапевтично проследяване по време на лечението или трансплантация на стволови клетки. Предвижда се сформиране и на групи за емоционална подкрепа.

Немедицинската грижа ще бъде за медицинските екипи. Те ще бъдат обучавани и консултирани в комуникация с пациентите. Ще бъде осигурявана и превенция на "бърн аут" синдрома. Предвижда се създаване на Балинт групи, в които ще се работи с емоционалните реакции на медицинските специалисти при практикуването на професията им.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.