Откриха поредната обновена детска градина в Горна Оряховица

https://mreja.bg/skandali/otkriha-porednata-obnovena-detska-gradina-v-gorna-oryahovica/59611 Mreja.bg
Откриха поредната обновена детска градина в Горна Оряховица


С водосвет за здраве бе открита реконструираната и модернизирана сграда на детска градина „Първи юни“ в Горна Оряховица. Лентата на обновеното детско заведение прерязаха кметът инж. Добромир Добрев, директорът на детската градина Мариана Димитрова и собственикът на фирмата изпълнител Емил Кълчишков.

"Откриваме поредната обновена детска градина на територията на Горна Оряховица. Смятам, че с тази енергия и опит до две години ще бъдат реновирани останалите детски и учебни заведения в общинския център и поетапно ще започне обновяването и в населените места. Убеждаваме се, че мерките за енергийна ефективност, които прилагаме са наистина ефикасни и разходите за отопление всяка година намаляват", обърна се към присъстващите инж. Добромир Добрев.

С благодарност към всички, които са били съпричастни към ремонта и към цялото общинско ръководство се обърна директорът Мариана Димитрова. "Пожелавам на ръководството на Общината всички планове за бъдещето да се сбъднат и да съхранят това отношение, което имат към образователните институции в община Горна Оряховица, защото в тях се отглеждат, възпитават и образоват нашите деца", каза директорката. 

По проекта за модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност на детската градина бяха направени топлоизолация и ремонт на фасадите на сградата, както и топлоизолация и изграждане на скатен покрив на основната сграда и пристройката. Подменена беше съществуващата амортизирана дървена и метална дограма с нова пет камерна PVC дограма. Подменени са също и котела, отоплителната инсталация, разпределителната мрежа, помпите за отопление. Монтирани са слънчеви панели и съответното оборудване за осигуряване на топла вода за битови нужди, използвайки енергията на слънцето.

Строително-ремонтните дейности са на стойност 252 925 лв. с ДДС.  Финансовата осигуреност на проекта е 85% от Национален доверителен екофонд по Инвестиционна програма за климата и 15% собствено финансиране от Община Горна Оряховица.

С реализиране на проекта ще се постигне икономия на енергия; намаление на вредните емисии и ще се подобри енергийния клас на сградата.

С обновяването  на ДГ „Първи юни“ е подобрена образователната и работната среда на 114 деца и на 20 души персонал.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.