Отделението по детска хирургия в МБАЛ "СВ. Анна" получи нова апаратура

https://mreja.bg/skandali/otdelenieto-po-detska-hirurgiya-v-mbal-sv-anna-poluchi-nova-aparatura/57227 Mreja.bg
Отделението по детска хирургия в МБАЛ "СВ. Анна" получи нова апаратура


Отделението по детска хирургия на МБАЛ „Света Анна – Варна“ АД, получи нови дарения от Варненското Сдружение „Аз вярвам и помагам”, което от години организира благотворителни събирания на пластмасови капачки за рециклиране.

Лично д-р Антон Станев – зам. директор МБАЛ „Св. Анна - Варна” и д-р Румен Христов – началник отделение детска хирургия МБАЛ „Св. Анна - Варна” приеха 3 броя помпи за инфузионна терапия от най-висок клас и пациентен монитор.

Инфузионните помпи са от последно поколение на водещ германски производител. Тази специфична медицинска апаратура обезпечава процеса на инфузионна терапия и дава възможност за коректно дозиране на обема и скоростта на вливане при различни медикаменти в големи и малки обеми. Същевременно с това гарантира прецизността на скоростта при вливане и дозиране на медикаменти, увеличава нивото на сигурност и обезпечава профила на безопасност при терапията на интензивните пациенти от отделението през цялото денонощие, поясниха от болничното заведение. Пациентния монитор е предназначен за операционни зали, реанимации и интензивни отделения подходящ както за новородени, така и за възрастни пациенти.

До този момент общото количество пластмасови капачки, които са събрани и предадени за рециклиране са над 91 000 кг и дарени 11 медицински апарата. Следващото голямо благотворително събиране на капачки в помощ на децата ще бъде само след месец на 28.09.2019г. (Събота) от 09:00ч до 16:00ч на площада пред Катедрален храм "Св. Успение Богородично", град Варна под надслов "Празник на рециклирането "Аз вярвам и помагам 3”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.