Осветлен: НАП рови бизнеса на ДС милионера Красимир Дачев – ето ги „сделките”

https://mreja.bg/skandali/osvetlen-nap-rovi-biznesa-na-ds-milionera-krasimir-dachev-eto-gi-sdelkite-2/55471 Mreja.bg
Осветлен: НАП рови бизнеса на ДС милионера Красимир Дачев – ето ги „сделките”

Разследването за сенчестия бизнес на ДС милионера Красимир Дачев, което оповестихме в няколко десетки публикации, даде плодове!  


Националната агенция за приходите е започнала пълен одит на ключови „сделки” на назначения от Исмет Шабан – Стария Фатик за бизнесмен носител на ,,Народен орден на труда-златен“ от времето на дълбокия комунизъм.


Черешката на тортата в бизнеса с криминален щрих на Дачев е кражбата на над 100 милиона долара със „Свилоза”.


Пред директора на НАП Борис Михайлов са представени конкретни данни и факти за периода 2017-2020 г., от които се пораждат основателни съмнения за корупционни сделки и схеми, организирани от Красимир Дачев.


В състава на потенциалните престъпления влизат тежки данъчни и финансови нарушения, които налагат извършване на пълно и всестранно изследване на фактите в рамките на комплексна данъчна ревизия.


Ето и данните:


Официалните активи и източници на доходи на Красимир Дачев:


Красимир Дачев притежава и контролира официално следните активи:


  1. Собственик на дружество „А.Р.У.С Холдинг“ АД EИК  104700759, което дружество от своя страна е собственик на „Свилоза“ АД Свищов ЕИК 814191178.

  2. Собственик на дружество „ГРУПА ТЕХНОЛОГИЯ НА МЕТАЛИТЕ – АНГЕЛ БАЛЕВСКИ ХОЛДИНГ“ АД, ЕИК 121501396.


Чрез това дружество, лично и чрез свързани лица, Красимир Дачев е собственик и контролира следните дружества:


„ОСЪМ“ АД, ЕИК/ПИК 110001541


„ЦЕНТРОМЕТ“ АД, ЕИК/ПИК 106021454


„АЛУКОМ“ АД, ЕИК/ПИК 114056800


„МЕТАЛ ТЕХНОЛОДЖИ ГРУП“ АД, ЕИК/ПИК 175361492


  1. Вписан е като член на Съвета на директорите на „А.Р.У.С Холдинг“ АД, на „Свилоза“ АД и на „ГРУПА ТЕХНОЛОГИЯ НА МЕТАЛИТЕ – АНГЕЛ БАЛЕВСКИ ХОЛДИНГ“ АД.


Това са официалните длъжности, които той заема и е заемал през последните 15 години (плюс длъжността Председател на НС на „Вапцаров Холдинг“ АД ЕИК 824105277 до месец март 2009 г.), които са и официален източник на доходи за лицето.


Освен това Красимир Дачев е и пенсионер – на 22 февруари 2023-а ще чукне 73 години.


Няма данни за други източници на официални доходи на Красимир Дачев, в това число липсва информация за получаване на дивиденти от посочените по-горе компании.


В същото време въпросният бизнесмен се представя за един от най-богатите българи, притежател на милиони в парични средства и активи, притежател на огромен автомобилен парк с най-скъпи и луксозни лимузини, притежател на имоти и яхти в Гърция, на огромна колекция картини и др. под.


В интервюта Красимир Дачев сам нееднократно е заявявал, че доходите му идвали от „спекулативни сделки“.


Очаквайте продължение!


Източник: narod.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.