Опасен инцидент с бързия влак Бургас-София вчера, подозират атентат срещу БДЖ

https://mreja.bg/skandali/opasen-incident-s-barziya-vlak-burgas-sofiya-vchera-podozirat-atentat-sreshtu-bdzh/59596 Mreja.bg
Опасен инцидент с бързия влак Бургас-София вчера, подозират атентат срещу БДЖ


Опасен инцидент с бързият влак от Бургас до София. Локомотивът на композицията се е ударил в камъни на релсите, близо до гара Твърдица. Според разследващите, става въпрос не за свлачище, а вероятно за умишлено струпване на камъни. Началник-влакът коментира пред NOVA, че това е атентат срещу БДЖ. За щастие няма пострадали хора.

Инцидентът става между гарите Шивачево и Твърдица, когато плугът на локомотива удря натрупани камъни по линията.

„Това са умишлено поставени камъни с цел да се причини дерайлиране на влака. При по-голяма скорост ефектът може да е по-страшен”, заяви Бойко Тасев – началник-влак.

Чувайки удар в основата, машинистът спира на гара Твърдица и подава сигнал за авария. Пътниците от влака чакат 100 минути да бъде сменен локомотивът. В късния следобед все пак композицията пристигна в София.

Разследването продължи до късния следобед. Експерти оглеждаха инфраструктурата в района на прелеза. Видно е, че баластовата призма е над нивото на жп линията и е възможно да е закачила плуга на локомотива. А в същото време е видно, че плугът на локомотива е изключително амортизиран и се намира много близко до железопътната инфраструктура.

По неофициална информация една от версиите за инцидента е именно злонамерено натрупване на чакъл по жп линията. „Това е един вид терористичен акт, така да се каже, спрямо железницата”, заяви Бойко Тасев.

ОТ Националната компания „Железопътна инфраструктура“, чиято собственост е железният път, все още нямат коментар.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.