Окръжната прокуратура в Русе разследва пожара в завод "Дунарит"

https://mreja.bg/skandali/okrazhnata-prokuratura-v-ruse-razsledva-pozhara-v-zavod-dunarit/59861 Mreja.bg
Окръжната прокуратура в Русе разследва пожара в завод "Дунарит"


Окръжна прокуратура – Русе, с постановление от 30 септември, възложи разследването на делото за пожара в цех на завод „Дунарит“ от миналия петък, на следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе, поради наличие на фактическа и правна сложност на деянието, съобщи Темида.

Досъдебното производство е било образувано в деня на пожара, за престъпление по чл. 331, ал. 3 от НК. До момента са били разпитани свидетели и са изискани документи. Създадена е организация за извършване на оглед на местопроизшествие на мястото на инцидента.

Разследването е било възложено на следовател, определен за работа по особено сериозни произшествия. В изпълнение на Указание на Главния прокурор на Република България от месец март 2017 г. са създадени специализирани екипи от прокурори и следователи, които да провеждат разследване за такива престъпления. Предстои назначаване на експертизи за причините за пожара и размера на причинените вреди.

Пред журналисти, събственикът на „Дунарит” Емилиян Гебрев заяви, че не смята, че пожарът е бил подпален умишлено.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.