Община Мездра със спешни писма до АПИ и МРРБ относно състоянието на третокласната пътна мрежа

https://mreja.bg/skandali/obshtina-mezdra-sas-speshni-pisma-do-api-i-mrrb-otnosno-sastoyanieto-na-tretoklasnata-patna-mrezha/58827 Mreja.bg
Община Мездра със спешни писма до АПИ и МРРБ относно състоянието на третокласната пътна мрежа


Кметът на община Мездра инж. Генади Събков депозира писма до Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерство на регионалното развитие и благоустройството във връзка с усложнената обстановка по третокласната пътна мрежа.

В писмото до държавните институции се подчертава амортизацията и животозастрашаващата ситуация на отсечките от път III-103 между Мездра и Долна Кремена и на път III-161 между селата Ребърково и Люти дол.

Към писмото е прикачен доказателствен материал от над 70 фотографии, доказващи опасните дупки, отворили се на входа на Мездра откъм Роман, както и намалената видимост в следствие на избуяла растителност на отсечката между Ребърково и Люти дол.

„Нямаме общински път, който да е в толкова лошо състояние – с опасни язви, със стеснения на пътното платно. Косим и поддържаме банкетите на общинската пътна мрежа в отлично състояние, което от своя страна води до подобрена видимост и по-малък риск от пътно-транспортни произшествия“, коментира Събков.

Веднага след писмото от АПИ тампонираха със студена асфалтова смес най-компрометираните участъци от отсечката между Мездра и Долна Кремена.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.