Ново доказателство за некомпетентност или корупция в прокуратурата в Балчик

https://mreja.bg/skandali/novo-dokazatelstvo-za-nekompetentnost-ili-korupciya-v-prokuraturata-v-balchik/55324 Mreja.bg
Ново доказателство за некомпетентност или корупция в прокуратурата в Балчик

Две години, след като бе зверски пребит кметът на Белгун – Благомир Станев, прокуратурата в Балчик е решила да не повдига обвинение. На този етап не са обявени мотивите и затова е трудно да се каже дали става въпрос за некомпетентност или корупция.


Скандалното решение, което все още не е факт е обявено не от наблюдаващия прокурор Красимир Димитров, а от колегата му Даниел Илиев, който е говорител на районното обвинение в Добрич.

Юристи са категорични, че не е имало такъв случай до момента в България – прокурор официално да пророкува като баба Ванга какво ще направи негов колега по друго дело.

Припомняме, че окървавеното лице на Станев се появи в медиите след парламентарните избори на 5 април 2021 г. Той бе смлян от бой в клуба на ГЕРБ в Каварна. Той посочи и бияча си – ресторантьорът Илиян Събев.

Насилието се случва пред очите на преЦедателя на общинския съвет в Каварна, както сам изписва титлата си Йордан Стоянов, и на още шестима души.


Те дори бяха накарали Станев да подпише декларация, че напуска ГЕРБ, макар никога да не е бил член на партията, както и документ, че дължи 12 800 лв. на брата на Стоянов. Както стана ясно по-късно, Станев не дължи пари никому, а изял боя, защото в Белгун 11 души гласували за ДПС, вместо за ГЕРБ.


Две години след срамния инцидент, прокурорът Димитров – поредният, в чиито ръце попада делото, е решил да не повдига обвинение.

По думите на Илиев, колегата му нямало да привлича обвиняем, тъй като „нямало основание за извършване на такова процесуално-следствено действие“.


Юристи обаче са категорични, че прокуратурата работи с актове, а не с предположения и допълват, че случаят очевидно ще достигне до Страсбург, понеже както е тръгнало ще се окаже, че кметът на Белгун се е самонабил в клуба на ГЕРБ. Иначе е повече от ясно защо на прокуратурата й е трудно да измисли мярка, с която да замаже толкова фрапантен инцидент.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.