НОИ ще отбележи Международния ден на възрастните хора

https://mreja.bg/skandali/noi-shte-otbelezhi-mezhdunarodniya-den-na-vazrastnite-hora/59769 Mreja.bg
НОИ ще отбележи Международния ден на възрастните хора


Международният ден на възрастните хора - 1 октомври, по традиция ще бъде отбелязан в офисите на териториалните поделения на Националния осигурителен институт /НОИ/. Това съобщиха от НОИ.

В приемните по места служители ще отговарят на запитвания, свързани с пенсионирането и ще съветват настоящите и бъдещите пенсионери и техните близки за социалноосигурителните им права. Експертите ще дават консултации за придобиването на право на пенсия, актуалните изисквания за пенсиониране в различните категории труд и възможностите за купуване на недостигащ осигурителен стаж.

Предвидена е и активна информационна кампания в цялата страна. На 1 октомври ръководители и служители на териториалните поделения на НОИ ще посетят домовете за социални услуги на възрастни хора в Ямбол, Велико Търново, Кюстендил, Айтос, Айдемир, с. Чернозем, с. Падеш и др. Планирани са срещи в пенсионерски клубове в градовете Видин, Плевен, Кърджали, Хасково и Берковица. На тях експертите ще предоставят информация за пенсионното законодателство и ще отговарят на въпроси.

Допълнителен ден за консултации е предвиден във филиала на териториалното поделение на НОИ - Разград в Кубрат, а този в Исперих ще бъде с удължено работно време. В Шумен ще бъде организирана кръгла маса, посветена на социалноосигурителните въпроси.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.