На първо четене: Парламентът прие промени в Закона за електронното управление

https://mreja.bg/skandali/na-parvo-chetene-parlamentat-prie-promeni-v-zakona-za-elektronnoto-upravlenie/59181 Mreja.bg
На първо четене: Парламентът прие промени в Закона за електронното управление


Парламентът прие промени в Закона за електронното управление на първо четене, предаде "Фокус". Измененията са внесени от Министерски съвет.

"За" законопроекта гласуваха 105, "против" - 3 и "въздържали се" - 40, с което те бяха приети. Законопроектът цели да осигури ефективност и сигурност при предоставянето на електронни административни услуги на гражданите и организациите предвид приетите изменения и допълнения в Административнопроцесуалния кодекс.

С първата група изменения се постига гаранция, че гражданите и организациите – потребители на електронни административни услуги, ще разполагат със сигурен, надежден и проследим канал за подаване на електронни документи и заявяване на електронни административни услуги.

Втората група изменения и допълнения се отнася до правомощията на председателя на Държавна агенция „Електронно управление“, целящи гарантиране на изпълнението на Стратегията за развитие на електронното управление в Република България, прилагането на архитектури по области на политики и бюджетен контрол върху разходите за е-управление и ИКТ.

Изграждането и развитието на електронното управление изисква съгласуваност, оперативна съвместимост и системна интеграция на споделените информационни ресурси при устойчив модел за дългосрочно управление.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.