Многоетажният паркинг в "Западен" готов ноември, 50 лв. месечна такса

https://mreja.bg/skandali/mnogoetazhniyat-parking-v-zapaden-gotov-noemvri-50-lv-mesechna-taksa/59594 Mreja.bg
Многоетажният паркинг в "Западен" готов ноември, 50 лв. месечна такса


Първият общински многоетажен паркинг в пловдивския район "Западен" ще е готов в края на ноември. Това обяви кметът Димитър Колев, който заедно с градоначалника Иван Тотев инспектираха обекта. Той е на три нива за 150 автомобила. На партера има търговски помещения с площ 350 - 450 кв. м, които ще се отдават.

Колев е предложил месечен абонамент от 50 лева за автомобил, но това ще го реши следващият общински съвет. "Проблемът с паркирането в Пловдив става все по-голям. Дори в "Тракия" изпитват недостиг на места. Единственото решение са многоетажните паркинги", категоричен е Тотев. По думите му такива трябва да се вдигнат в бившия двор на ТЕЛК, в "Тракия" и в "Централен". "В последните 20 г. се отнемат зелени площи за паркинги. В Пловдив регистрираните МПС са 200 000, от тях 150 000 са автомобили и цифрата всяка година нараства", посочи Тотев.

Инвестицията в "Западен" е 3,4 млн. лева с ДДС. В обекта няма да работят служители, всичко е автоматизирано. Разположени са и 60 камери.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.