"Мини Марица-изток" ще използват два супермодерни минни багера от догодина

https://mreja.bg/skandali/mini-marica-iztok-shte-izpolzvat-dva-supermoderni-minni-bagera-ot-dogodina/57309 Mreja.bg
"Мини Марица-изток" ще използват два супермодерни минни багера от догодина


През пролетта на 2020 г. в "Мини Марица-изток" ЕАД ще се въведат в експлоатация два супермодерни минни багера. Това съобщават от пресцентъра на най-голямото държавно въгледобивно дружество в нашата страна, цитирани от БТА.

На 20 май 2016 г. "Мини Марица-изток" ЕАД сключи договор за "Проектиране, изработка, доставка, изграждане и пускане в експлоатация на два роторни и многокофови багера с консорциум "FAMUR - БЪЛГАРСКА ЕНЕРГЕТИКА".

Стойността на Договора е 25 848 663 евро и се финансира с 50 на сто собствено участие и 50 на сто безвъзмездна помощ от МФ "Козлодуй", по подписано Споразумение между Европейската банка за възстановяване и развитие и "Мини Марица-изток" ЕАД. Отпускането на безвъзмездна финансова помощ в размер на 15,15 милиона евро за най-голямото въгледобивно предприятие в България, е одобрено на 19 декември 2013 година от Асамблеята на Донорите на МФ "Козлодуй", припомнят от пресцентъра на радневските мини.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.