Мицотакис: От днес капиталовият контрол в Гърция е минало

https://mreja.bg/skandali/micotakis-ot-dnes-kapitaloviyat-kontrol-v-garciya-e-minalo/57244 Mreja.bg
Мицотакис: От днес капиталовият контрол в Гърция е минало


Пълната отмяна на капиталовия контрол в Гърция обяви министър-председателят Кириакос Мицотакис в пленарната зала на парламента, съобщава "Катимерини", цитиран от БТА.

"Днес обявявам още един програмен ангажимент, който става реалност преди срока, който сме си поставили. В сътрудничество с Банката на Гърция (централната банка - б.ред.) възстановяваме напълно нормалното движение на капитали. От днес капиталовият контрол е минало", каза Мицотакис.

Досега в рамките на капиталовия контрол, установен по време на икономическата криза, на гърците беше забранено да изнасят от страната над 10 хил. евро в брой на пътуване, да изнасят капитали на стойност над 4000 евро на два месеца, да теглят над 5000 евро в чужбина с банкова карта, да извършват редица финансови операции с чужбина по интернет и др.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.