Майк Пенс: САЩ подкрепят Великобритания за Брекзит, ЕС да преговаря с добра воля

https://mreja.bg/skandali/mayk-pens-sasht-podkrepyat-velikobritaniya-za-brekzit-es-da-pregovarya-s-dobra-volya/58455 Mreja.bg
Майк Пенс: САЩ подкрепят Великобритания за Брекзит, ЕС да преговаря с добра воля


Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес Европейския съюз да преговаря с добра воля за Брекзит, предадоха Ройтерс и БТА.

Пенс отправи този апел по време на визита в Република Ирландия.Според вицепрезидента на САЩ ЕС и британският премиер Борис Джонсън трябва да постигнат споразумение, спазващо суверенитета на Великобритания.

"Съединените щати подкрепят решението на Великобритания да напусне Европейския съюз, но също така си даваме сметка за уникалните предизвикателства на вашата граница и ви уверявам, че ще продължим да насърчаваме Великобритания и Ирландия да постигнат сделка за Брекзит, която да е в унисон със Споразумението от Разпети петък", каза Пенс на съвместна пресконференция с ирландския премиер Лио Варадкар.

"С наближаването на крайния срок за Брекзит обаче призоваваме Ирландия и Европейският съюз да преговарят с добра воля с премиера Борис Джонсън и да работят за постигането на споразумение, което спазва британския суверенитет и свежда до минимум затрудненията за търговията", изтъкна вицепрезидентът на САЩ.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.